Mūsų kainos nėra galutinės, tad jei radote pigiau, praneškite mums ir visuomet pasiūlysime geresnę kainą. Taip pat suteiksime nuolaidą pasirinkus projektavimo ir montavimo paslaugas ar perkant didesnį prekių kiekį.

Thermax izoliacinės plokštės – ekologiškam židiniui


Daugeliui atrodo, kad židinys yra itin masyvus statinys, iš akmenų ir plytų, kuris nėra tinkamas ne pirmame aukšte esančioms patalpoms. Toks įspūdis gali kilti dėl šiuolaikinių židinių apdailos tendencijų, kai platus įvairių akmeninių imitacijų pasirinkimas leidžia sukurti iš tiesų realistiškai atrodančius židinius. Dažniausiai židinio vidus būna tuščias, nes pats židinys retai kada statomas iš plytų. Tam yra naudojamos specialios vermikulito konstrukcinės izoliacinės plokštės, iš kurių sumontuojamas karkasas, o viduje pastatomas plieninis arba ketaus ugniakuras.
 
Kodėl vermikulito konstrukcinė izoliacinė plokštė, o ne plytos ir akmenys? Pagrindinė priežastis yra, žinoma, kaina. Masyviam židiniui reikia daug šamotinių plytų, specialių konstrukcijų, kurios padės išlaikyti toną sveriantį statinį. Tai kainuoja kur kas daugiau, nei įsigyti specialios termoizoliacinės plokštės ir ant jos dėti norimą apdailą – plytų, akmenų, medienos apdailas.
 
Kita priežastis – vermikulito plokštės yra saugios, ekologiškos ir lengvai montuojamos.
 
Pristatome austrų gamybos Thermax vermikulito plokštes, idealiai tinkančias židinių montavimui.
 
Ekologija. Thermax plokštės neteršia gamtos. Jos neišskiria jokių kenksmingų cheminių medžiagų net veikiamos aukščiausių temperatūrų. Ne paslaptis, kad degimo metu išsiskiria įvairūs kancerogenai, tačiau vermikulito plokštės jų neišskiria. Taip aplinka yra tausojama nuo didelės taršos.
 
Saugumas. Labai daug dėmesio gamintojai skiria saugumui. Rezultatas – A1 klasifikacija. Tai yra statybinių medžiagų degumo aukščiausia klasifikacija nustatanti, kad medžiaga yra iš viso nedegi ir per ją liepsna negali plisti. Tai reiškia, kad net esant nekokybiškam ugniakurui pro kurio plyšį gali prasiveržti liepsna, gaisro tikimybė yra beveik nulinė. Thermax plokštė atlaiko 900 laipsnių temperatūrą, todėl židinį kūrenti galima ilgai – ji neįkais. Tiesa, reikia naudoti nedegius ir temperatūrai atsparius klijus Thermax  ir kitas tvirtinimo medžiagas. Taip pat židinį turi montuoti tik profesionalūs ir patyrę meistrai, priešingu atveju pasekmės gali būti liūdnos. Thermax izoliacinės plokštės neturi asbesto, todėl yra nekenksmingos sveikatai.
 
Patikimumas. Austrų kompanijos gaminys yra žinomas visame pasaulyje, turi CE sertifikatus. Tai reiškia, kad visoje Europoje jis yra pripažįstamas, kaip kokybiškas ir patikimas gaminys. Patikimumu neleidžia suabejoti ir ekspertų rekomendacijos iš daugybės šalių, kurios liudija, jog pasirinkę šias termoizoliacines plokštes tikrai nenusivilsite.
 

Kaip statomas židinys

 
Kad geriau įsivaizduotumėte, kam ši termoizoliacinė plokštė reikalinga, trumpai paaiškinsime pagrindinius židinio statybos elementus.
 
Pirmiausiai yra pastatomas ugniakuras. Tada aplink jį yra sukonstruojamas įvairių formų karkasas iš konstrukcinės/termoizoliacinės plokštės. Termoizoliacinė plokštė montuojama varžtų ir klijų pagalba. Kai karkasas baigiamas, ant jo tradiciniais metodais yra dengiama apdaila – tinkleliai, glaistas, gruntas, apdailos plytelės ir t.t. Karkasas yra tuščiaviduris, jame kaista oras nuougniakuro ir tuo metu vyksta natūrali konvekcija, per apačioje imontuotas groteles šaltas oras yra paimamas į karšto oro kamerą, ir per viršuje įmontuotas groteles įkaitęs oras yra išstumiamas  atgal į patalpą. Taip šildo židinys.
 
Thermax termoizoliacinė plokštė yra gerai žinoma Lietuvoje ir plačiai naudojama židinių meistrų. Tai itin praktiškas ir saugus pasirinkimas kiekvieniems namams.
 
Kadangi tiek plokštė, tiek montavimo technologija yra labai ekologiška, galite būti tikri, kad su Thermax pastatysite tikrai ekologišką židinį, kurio tarša aplinkai – minimali.

Thermax izoliacinės plokštės – ekologiškam židiniui