Mūsų kainos nėra galutinės, tad jei radote pigiau, praneškite mums ir visuomet pasiūlysime geresnę kainą. Taip pat suteiksime nuolaidą pasirinkus projektavimo ir montavimo paslaugas ar perkant didesnį prekių kiekį.

Muilo akmens židiniai - kodėl jie išskirtiniai?


Židiniai gali būti ne tik akmeniniai, moliniai ar su šiuolaikiška termoizoliacine apdaila. Viena iš populiariausių medžiagų, iš kurių suomijoje statomi židiniai yra muilo akmuo. Tai natūralus mineralas, pasižymintis puikiomis šiluminėmis savybėmis, todėl jau šimtus ar net tūkstančius metų tarnauja ir židinių statybai.

 
Kuo išskirtiniai NunnaUuni muilo akmens židiniai? Kodėl jie atrodo tokie egzotiški ir patrauklūs?
 
Į šiuos klausimus pabandysime atsakyti šiame straipsnyje.

Efektyvumas – beveik 90 procentų

 
NunnaUuni muilo akmens židinių efektyvumas – 85-90%. Tai labai efektyvūs židiniai, kurie iš tikrųjų šildo Jūsų patalpą, o ne lauko orą. Toks efektyvumas pasiekiamas ne tik dėl pačio muilo akmens savybių akumuliuoti šilumą, bet ir dėl unikalios židinio konstrukcijos. Tai vadinamoji „Auksinės liepsnos“ technologija, kuri pasižymi itin geromis degimo savybėmis.

Židiniui iškūrenti – vos 2 valandos

 

NuunaUuni muilo akmens židiniai yra pagaminti tik iš muilo akmens plokščių. Juose nėra keramikos ar kitų medžiagų. Net ketaus ugniakuro nėra, nes jis visiškai nereikalingas, siekiant užtikrinti pirminio ir antrinio degimo oro srautus. Pakura, kaip ir visas židinys, yra pagaminta iš specialaus „Mamuto akmens“, kuris atlaiko aukštas temperatūras. Unikali „Auksinės liepsnos“ technologija leidžia židinį iškūrenti vos per dvi valandas. Tai be galo taupu.
NuunaUuni židinio pakura yra pagaminta iš muilo akmens. Visas židinys sukonstruotas taip, kad vyksta pirminis degimas, kurio metu per specialias angas yra paduodamas oras malkoms degti. Tada vyksta antrinis degimas – per kitas angas įeinantis oras yra pakaitinamas ir patenka tiesiai į degimo kamerą, kur jis maišosi su degimo metu išsiskiriančiomis dujomis. Dujos dega dar kaitriau, dėl to ugnies temperatūra pakyla iki 1200 laipsnių. Prie tokios temperatūros sudega dauguma suodžių ir kitų medžiagų, dėl to židinys greičiau įkaista ir išmeta mažiau teršalų. Tai NunnaUuni inžinierių išrasta ir patentuota technologija, daranti šiuos muilo akmens židinius ne tik efektyviais, bet ir ekologiškais.

Neįtikėtinas taupumas – vos 12-20 kg. malkų

 
Kaip minėjome, NunnaUuni muilo akmens židinys šilumą sugeba išlaikyti net iki 48 valandų po 2 valandų kūrenimo. Pakanka vos 12-20 kilogramų malkų vienam užkūrimui, priklausomai nuo židinio modelio, dydžio ir kitų parametrų. Aišku, jos turi būti sausos ir gerai paruoštos. Mokslininkai ištyrė, o NuunaUuni klientai patvirtino savo pavyzdžiu, kad 100 kv. m. ploto namų šildymui (sezonui) reikia pasiruošti vos 6 kubinius metrus lapuočių malkų (jų drėgmė negali būti didesnė, nei 15%). Paslapties čia nėra – tiesiog nedidelis kiekis malkų sukūrenamas taip efektyviai, kad jų daug nereikia. Taupomos malkos – taupomi ir pinigai.

Šiluma išlaikoma 48 valandas

 
Gera koklinė krosnis šilumą išlaiko 24 valandas. Geras muilo akmens židinys šilumą skleidžia apie dvi paras – iki 48 valandų priklausomai nuo židinio modelio ir dydžio. Toks rezultatas pasiekiamas vos po 2 valandų kūrenimo. Šiluma išlaikoma ilgai ir vienodai paskirstoma po patalpą. Kadangi muilo akmens židinio šilumos banga yra 8 mikronai, tokia šiluma itin gerai yra pasisavinama. Kartais tokia šiluma vadinama „gydančia“ dėl jos teigiamos poveikio žmogaus organizmui. Jauki šiluma yra dar vienas iš NunnaUuni židinių privalumų.

Patvarumas ir ilgaamžiškumas (30 metų ir daugiau)

 
Dauguma muilo akmens židinių, nuolatos naudojamų jau 30 metų pasižymi tokiomis pačiomis savybėmis, lyg nauji. Tai liudija muilo akmens židinių savininkai. Moksliniais tyrimai įrodyta, kad muilo akmuo yra labai patvarus. Patvaresnis ir už ketų ar plieną. Muilo akmuo gali būti daugybę kartų įkaitinamas iki 800-1200 laipsnių karščio, atvėsti ir vėl būti kaitinamas. Metalas tokių temperatūrų svyravimų ilgai neatlaiko, kitų rūšių akmenys subyra, tačiau muilo akmeniui tai natūrali savybė, todėl jo ilgaamžiškumas yra beprecedentis. Kad židinys būtų ilgaamžis, naudojama kuo mažiau metalo. Reiškia, metalinės degimo kapsulės tiesiog nėra. Židinys turi tik metalines durelių konstrukcijas ir groteles pelenų valymo angoje. Šiuos „priedus“ galima nesudėtingai pakeisti pastatytame židinyje. Tiesa, didėja židinio svoris, todėl tokius ilgaamžius židinius galima statyti pirmame aukšte ant tvirto pagrindo.

Ypač tinkamas Lietuvai

 
Muilo akmuo yra natūralus mineralas. Jis kasamas atvirose kasyklose. Daugiausiai toks akmuo yra išgaunamas Skandinavijoje (Suomijoje), Brazilijoje, JAV, Azijos šalyse. Lietuvoje daugiausiai prekiaujama suomiško akmens židiniais NunnaUuni. Suomiai jau šimtus metų naudoja šį akmenį, todėl jis yra patikrintas mūsų kaimynystėje. NunnaUuni muilo akmens židiniai yra pritaikyti būtent mūsų platumos sąlygoms – šaltos ir ilgos žiemos, ilgi pavasariai, kaitrios, nors ir trumpos, vasaros, drėgni ir tamsūs rudenys.

Universali konstrukcija – galima ir duoną kepti ir sriubą virti

 
Muilo akmens židiniai yra montuojami pagal kliento pageidavimus. Tai daro tik patyrę, gamintojo specialius montavimo kursus baigę meistrai. Siūlomi modeliai ne tik leidžia šildyti patalpą, bet ir įmontuoti orkaitę ir net kaitlentę, ant kurios gali būti gaminamas maistas. Orkaitės dažniausiai montuojamos virš degimo kapsulės, jose nesunkiai pasiekiama ir išlaikoma 300 laipsnių temperatūra, kuri yra puikiausiai tinkama kepti duonai, picai, pyragui, troškinti įvairius patiekalus. Taip pat specialiai galima pastatyti ir viryklę iš muilo akmens. Tai lyg mini-židinys – maistas gaminamas ant plieno ar ketaus kaitlentės, o visi šonai ir degimo kapsulė šildo patalpą. Tiesa, tokia konstrukcija šilumą laiko kur kas trumpiau, dėl to tokia konstrukcija yra gana reta.

Unikalus dizainas – Jūs renkatės raštus ir net židinio plotį

 
NunnaUuni muilo akmens židiniai yra gaminami iš įvairaus dydžio muilo akmens blokų, todėl juos sukomponuoti galima labai įvairiai, pasirenkant kampų apdailas, priekinės dalies blokų dydį ir akmens raštą. Taip pat židinys gali būti ne statinio centre, o šone, tad kita laisva plokštuma paliekama tuščia. Jos paskirtis – šildyti patalpą. Muilo akmens plytelės taip pat gali būti panaudojamos išradingai papuošti aplinkines sienas ir grindis (grindinės muilo akmens plytelės neslysta net būdamos šlapios!). Kaip jau minėjome, juos sumontuoti gali tik gamintojo sertifikatus turintys židinių meistrai, priešingu atveju židinys gali tiesiog nefunkcionuoti taip, kaip turėtų.
 
Kaip matote, NunnaUuni muilo židiniai yra tikrai išskirtiniai ir ilgaamžiški. Tai iš tiesų vertinga investicija.

Muilo akmens židiniai - kodėl jie išskirtiniai?